Dagens bild 27 april 2020

Det har under senaste veckorna inte publicerats några inlägg här på ”Dagens Bild” pga ett stort arbete som jag var tvungen att ta itu med. Det är nu färdigt och jag hoppas på att kunna komma igång igen med olika inlägg igen.

Världen efter Coronapandemin. Hur kommer den att se ut? Man kan nog vara övertygad om att det blir en förändrad värld.
 

För trettio år sedan hände en annan sak som förändrade världen, muren som föll. Världen blev friare, atombombshotet i det kalla kriget blev inte längre så överhängande. Rädslan för atombomben ersattes senare av rädslan för den framtida klimatkatastrofen, klimathotet blev reellt för många människor. Förespråkarna för en globalistisk värld gjorde framsteg undan för undan. Vänstermotståndare vilka protesterade mot globalistisk värld kom att gå i armkrok med globalisterna under senare delen av dessa 30 år vilket skedde mha klimatfrågan.

Världen under de senaste 30 åren var friare, det var lättare för gemene man att resa ut i vår värld.

De stora industrierna som kommer att vinna på coronakrisen är medicinindustrin med vaccinationer och digitaliseringsindustrin. Mängder av småföretag kommer att slås ut, storföretagen kommer att finnas kvar, den lilla människan kommer att bli ännu mindre.

Vår värld kommer att bli en mer kontrollerad, ofri värld i framtiden.

Lyssna på Fil. Dr. Jacob Nordangård som intervjuas i SwebbTV om hur världen kan komma att förändras genom coronakrisen. Han har forskat om Rockefellerfamiljens inblandning och styrning av klimatfrågan. Nordangård disputerade 2012 vid Linköpings universitet med doktorsavhandlingen ORDO AB CHAO: den politiska historien om biodrivmedel i den Europeiska Unionen: aktörer, nätverk och strategier som beskrev historien bakom biodrivmedelspolitiken i EU och även berörde klimatpolitikens historia.Han doktorsavhandling ogillades av företrädare för Rockefeller och klimathotet. Andres Wijkman,ordförande för Romklubben (sedan 2012) vilken startades av Rockefeller, försökte tex stoppa hans avhandling genom att personligen ringa runt till alla inblandade och ansvariga för att försöka övertala dem att stoppa disputationen.

Om Romklubben och klimatet

Nordangårds bok, ”Rockefeller : en klimatsmart historia” är läsvärd.
 


Intervjun i SwebbTV med Jacob Nordangård.