Dagens bild 19 mars 2020

Nu är det allvar i Stockholm

 
Det hade in behövt bli så om man hade följt exempel fån Taiwan, Hong Kong och Singapore.

Vad gjorde de annorlunda? De stängde ned medsamma och alla fick gå med ansiktsmask.

Läs vad en svensk skriver som bor i Hong Kong.

 Nils Pihl Bohlin

Vänner och landsmän,

Jag skriver till er från Hongkong, där jag är bosatt, och vill be om er uppmärksamhet. Vi måste prata om Coronaviruset.

Här i Hongkong bor det sju miljoner människor på en yta som bara är en tiondel av Skåne. Det är en enormt folktät stad där runt 90% av befolkningen nyttjar kommunaltrafiken varje dag. Vi delar en gräns med Kina och har tagit emot tusentals kineser, även direkt från Wuhan. Vi har tagit emot sjuka från Wuhan med öppna armar.

Trots allt detta har vi bara 150 fall i Hongkong.

Stanna upp här och läs en gång till. Jag vill att ni verkligen tar det här till er:

I det enormt folktäta Hongkong, som delar gräns med Kina, där alla åker kommunalt har vi BARA 150 FALL.

Samtidigt har ni Sverige redan över 1000 fall, på en befolkning på 10 miljoner.

Så tragiskt, men också så urbota dumt. Ni har inte vidtagit åtgärder i tid, och ni tar inte situationen på allvar. Du som läser, du tar inte situationen på allvar, och massvis av människor världen över kommer att dö på grund av hur Sverige och svenskarna reagerar.

Här i Hongkong har skolorna varit stängda i två månader redan. Restauranger tar min temperatur innan jag får äta. Min kontorsbyggnad har maskkrav för offentliga rum och tar min temperatur innan jag ens får kliva in i hissen.

Här i Hongkong har ALLA mask på sig. Här i Hongkong har vi ställt in bröllop, fester, allt egentligen. Här i Hongkong har vi tagit situationen på allvar, och därför kan vi sova gott om natten. (I Sthlm körde man med mello 27 000 besökare, alla samlingar med mer än 500 förbjöds senare)

Vi vet att det inte är vi som sprider viruset - bevisen är helt uppenbara.

Förstår ni hur bisarrt det känns att ha oroliga kinesiska vänner från min tid i Peking höra av sig för att förvissa sig om att jag inte är i Europa?!

Jag skäms.

Detta bekräftas här.

https://time.com/5802293/coronavirus-covid19-singapore-hong-kong-taiwan/?fbclid=IwAR2KRELVIcQzfOIja6abU92dOUodY8rMnKr-lszEWGtixmxjmHtGmeKwieg

Sluta tramsa. Sluta vifta bort det här som fakenews. Sluta säga att masker inte funkar. Sluta gå till skolan. Jobba hemifrån.

Nån av er förmätna jävlar kommer ha ihjäl någon, och ni sitter och skrattar bort hotet som om det vore ingenting - som om ni omöjligt kan drabbas av detta ulandsproblem?

Det är dags att inse att Kina inte är ett uland. I en stad som Wuhan är de långt före Stockholm i teknologi, men det inser ni inte eftersom ni sitter hemma och tronar på minnen från fornstora dagar.

Sverige ligger efter. Ni är inte alls för moderna och rika för den här sjukdomen. Ni är ulandet. Det är ni som kommer drabbas.

Sluta dela trams på Facebook om hur overblown det hela är, tvätta händerna istället och stanna hemma med de nära och kära som kanske tyvärr kommer att dö på grund av detta monumentala misslyckande.

Jag har aldrig någonsin varit så generad över mitt land.

För övrigt borde Tegnell avgå.

På denna site följer man i Kina hur det går för Sverige.

https://mp.weixin.qq.com/s/26TemDh064HnKk2DNSTJjA