Dagens bild 12 mars 2020

Det börjar lugna sig på vissa håll. Men våra media vill inte avslöja hur detta coronavirus bekämpas i Asien.Vad gjorde man i Kina och vad gör man i Korea? Man körde hårt med höga vitamin C doser. För de sjuka upp till 20 gram per dag.

SvD skriver om att smittan minskar och de tillfälliga sjukhusen behövs inte längre i Wuhan utan att tala om vad man gjorde för att behandla folket.

Man körde hårt med i första hand Vitamin C!

Vissa vitaminer är farliga att överdosera men vitamin C är vattenlösligt och överskottet kissar du ut. Skulle du känna att magen blir dålig/lös då har du kommit upp i din maximala dos som du kan ta.

Vitamin C är viktigt för att stärkaimmuncellerna/vita blodkroppar, speciellt T-cellerna som är immunsystemets generaler.

Du kan läsa mer om detta på Lars Berns hemsida

Saxar en del från artikeln:

”För att vi skall förstå vilka doser det rör sig om för att ge effekt, så bör man gå till djurvärlden. Det är så att människan tyvärr har en enzymdefekt som gör att vi, till skillnad från de övriga däggdjuren, saknar förmågan att bilda eget C-vitamin. Därför måste vi tillföra C-vitamin via kosten för att inte dö av C-vitaminbrist. De pyttesmå doser som skolmedicinen rekommenderar under 0,1 gram/dygn är bara framräknade för att vi inte skall dö av skörbjugg. Doserna är dock helt otillräckliga för att säkra en allmänt god hälsa. Ett däggdjur som i storlek motsvarar en människa, bildar upp till 20 gram C-vitamin per dygn utspritt över dygnet. En dos som säkrar ett friskt liv bör ligga på minst flera gram per dygn (2-13 g/dygn) fördelat över dygnet. Men något sådant testar man inte inom skolmedicinen, utan man väljer istället att skrämma med biverkningar om man tar verksamma doser som är i den storleksordning som naturligt bildas hos övriga däggdjur.

Jag har själv i 25 år plågats obeskrivligt av svåra giktattacker efter en operationsskada som skadat min ena njure. Gikt är en intensiv inflammation som uppkommer i någon led till följd av för hög urathalt i blodet. Under denna period har jag säkert konsulterat minst lika många läkare som år. Till en början förskrevs jag smärtlindrande preparat och verkningslös profylax mot de synnerligen smärtsamma och invalidiserande attackerna varje månad. Resultatet blev att jag fick livshotande intensiva hjärtarytmier med skyhögt blodtryck av värkpreparaten, så jag tvingades avstå från dem. Det enda som återstod var att varje gång istället gå till en ortoped och få rejäla injektioner med kortison i de inflammerade lederna, något som på sikt ger svåra biverkningar. Genom egna studier av medicinsk litteratur fann jag för några år sedan att höga doser C-vitamin utspritt över dygnet botade min gikt.

Jag har i min bok om Den Metabola Pandemin skrivit om hur skolmedicinen som styrs nästan helt av läkemedelsindustrins intressen, tagit som sin uppgift att systematiskt skriva ner enkla och billiga kosttillskott som kan lindra och bota en rad av våra vanliga sjukdomar. Därmed kan vi minska vårt behov av industrins preparat. Själv har jag under senare decennier på detta sätt kunnat sätta ut ett helt batteri av s.k. mediciner och samtidigt bli långt friskare. När det gäller dessa piller från Big Pharma kan man till skillnad från C-vitamin verkligen prata om allvarliga och obehagliga biverkningar.

När den artikel om C-vitaminets betydelse för vårt immunologiska försvar mot virus som t.ex. Coronaviruset Fake-stämplades av Facebook, var detta med säkerhet en tjänst som man gjorde Big Pharma för att inte deras vaccinmarknad skall hota att smälta ihop. Det var bra att det inträffade därför att det blottlade att Facebook till varje pris försvarar de globala läkemedelsföretagens intressen, framför allmänintresset.

Beredskapsåtgärder som jag tycker är motiverade är ta följande kosttillskott som kan stärka immunförsvaret. Halterna gäller vuxna personer och bör för barn anpassas i proportion till deras kroppsvikt:

C-vitamin: Minst 3 gram/dag fördelat över dygnet eftersom uppehållstiden i kroppen är låg. Vid infektion bör dosen ökas rejält (ca. 10 g) även om det kan ge lös mage. Vill man ha maximal effekt kan man välja mycket dyrare lipsomal C-vitamin som är fettlöslig, vilket ger ett långt bättre upptag.

D3-vitamin: 4,000 IU dagligen

Magnesium: 400 mg dagligen (välj ett preparat med bra upptag)

Zink: 20 mg dagligen

Selen: 100 mikrogram dagligen

Vitlök: En klyfta per dag sitter inte heller fel

Alla dessa kosttillskott har visats stärka immunförsvaret mot virala infektioner.

Den välkände debattören Lars Bern som skriver om detta hänvisat bla till följande artikel i Orthomolecular Medicine News Service, Jan 26, 2020 och i denna tidskrift hittar du fler artiklar om detta.

Vitamin C är nyttigt och varför inte höja nivån till samma nivå som vissa däggdjur kan producera. Mer än 4000 däggdjur kan producera Vitamin C men man säger att vi människor kan använda vårt Vitamin C som vi får i oss via maten effektivare så därför behöver vi inte lika mycket. Man har visat att när getter blir stressade eller sjuka höjs produktionen av C-vitamin i deras kropp, låter intressant.Se

https://blog.livonlabs.com/vitamins-and-nutrients/goat-vitamin-c-production/  och

https://www.sciencedaily.com/releases/2008/03/080320120726.htm

Kanske är det så men inför kommande Corona epidemi i Sverige är det bäst att ta vara på dessa erfarenheter. Vitamin C finns ju som brustabletter, kostar omkring 0,8 kr per tablett (1 gram) Via hälsokosten kan man köpa påsar med 1 kg i pulverform, kallas också askorbinsyra och då blir de ca 0.6 kr per gram. Så skillnaden blir inte så stor men när fler förstår att det är ett bra sätt att förebygga på kanske dessa rör med brustableeter tar slut i vissa affärer.