Dagens bild 7 november 2019

Nu avslöjas klimatbluffen med valrossar av BBC!

SVT kommenterade BBC filmen i våras så här
 

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/valrossar-tvingas-upp-i-bergen-dar-de-faller-mot-sin-dod

Det är så lite plats i Arktis så att valrossar tvingas upp i bergen och sedan faller de ned påstår en så kallad expert Tom Arnbom. Denna person från WWF dyker upp med jämna mellanrum med ett klimatalarmistiskt budskap.

För lite plats? Hur dum får man vara när man intervjuas i TV? Det finns gott om plats för valrossar i Arktis och det finns inte bara gott om plats utan det finns extra mycket valrossar också kring Berings sund!

Arnbom presenteras alltid som expert oavsett det är frågan om arktiska djur eller Afrikas skogar och berg och de djur som finns där. Det sägs i artikeln att ”Tom Arnbom upptäckte fenomenet med de stora landstigande valrosskolonierna redan 2007.”

Detta fenomen att samlas i stora mängder var välkänt sedan tidigare, faktiskt sedan flera hundra år sedan. Ingen källkritik här inte.

Som du kan se på bilden finns det massor av valrossar på en halvö, längre bort i bilden finns det snö och is på marken men där finns inga valrossar. Valrossar är speciella djur där alla i populationen vill samlas på samma plats och då kommer en del att klättra upp på klippor för det är en plats nära de andra. Och då händer olyckor speciellt när deras fiende kommer. Deras syn är inte heller så bra för att vara på land. Det gäller att ta snabbaste vägen till havet när fara nalkas. Även tidigare när det fanns mer is sökte sig valrossar till isfria områden söderut för att samlas i stora mängder.

Nu avslöjas ett viktigt skäl varför de faller. BBC har offentliggjort orsaken Isbjörnar skrämmer valrossar.

 Inte ett ord om detta i SVT-artikeln. Detta finns dessutom dokumenterat sedan tidigare, sedan 1994.

Fler bilder häftiga bilder finner du här.

https://www.bbc.co.uk/programmes/articles/4zh2Dd3JC8gprNZcGY6BbHB/walrus-on-the-edgeer

https://polarbearscience.com/2019/09/01/walruses-climbing-cliffs-and-falling-off-them-are-natural-events-1994-video-from-alaska/

Tom Arnbom tror att antalet valrossar ska minska i framtiden!

En biolog om valrossarnas populationsutveckling i Stilla Havet och Tjuktjerhavet.

”Pacific Walrus populations “increased from 50,000 to 100,000 animals in the late 1950s to more than 250,000 animals by 1985,” and they are believed to have now reached their maximum carrying capacity.  As walrus numbers rebounded, they have crowded together at historic coastal haul-outs (Haul-outs are land locations where walruses congregate when not swimming). However some advocates are using the walrus’ recovery as evidence of ecological disruption caused by global warming and the loss of sea ice.”

http://landscapesandcycles.net/hijacking-successful-walrus-conservation.html

De tycks ha nått ekosystemets maxnivå vilket visar att det har varit bra tider och förhållanden för dem trots isens minskning. De atlantiska valrossarna har inte återhämtat sig på samma sätt efter jakten på dem under 1800-talet och de kan inte samlas i så stora skaror och de faller inte heller utför klippor.