Dagens bild 24 oktober 2019

Sverige har ingen energipolitik!

Det sade ofta en energiprofessor verksam vid Linköpings Universitet, Björn Karlsson. Hörde honom på en föreläsning en gång på en utbildningsdag för lärare på nittiotalet vill jag minnas.

Samma sak kan sägas idag.
 

Lyssna på den gamle miljökämpen Björn Gillberg!

https://www.youtube.com/watch?v=0dXMZfl5sEI

Det kommer att gå åt mycket mer el i framtiden om alla färdplaner från industrin skulle förverkligas som Gillberg talar om. På alla områden där fossil energi används ska det ersättas med el i framtiden. Då skulle vår regering stimulera mer elproduktion och inte tvärsom som nu då man skattebelägger energiproduktion så att exempelvis fungerade kärnkraftverk ska läggas ned på grund av minskad lönsamhet.

Vi har också på senare tid hört talas om planer på industrietableringar som fått skrotas pga brist på el samtidigt som man talar om att skapa fler jobb.

I Sverige bränner vi sopor för att få värmeenergi. Nu ska detta skattebeläggas. 1,3 miljoner ton sopor importeras för det är brist på sopor i Sverige. Det har byggts lite för många sopförbränningsverk. Nu när infrastrukturen finns på plats så ska förbränningen skattebeläggas och i slutändan blir det de vanliga människorna som får betala.

Vår regeringspolitiker går i demonstrationståg på först maj och sjunger internationalen och i denna sång finns fölande strof:

”Båd stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter dignar ner”.

Idag är det socialdemokrater som låter folk digna under alla skatterna. De rika dignar inte under skatterna men för vanligt folk speciellt pensionärer så blir det allt mindre över efter alla punktskatter.