Dagens bild 24 september 2019

Greta, ett manipulerat och skrämt barn, som talar inför FN:s klimatkonferens.

Samtidigt både tragiskt och väldigt patetiskt.Delar av talet är hämtat från Svt där du kan lyssna på Greta.

– Det här är helt fel. Jag borde inte vara här, jag borde vara tillbaka i skolan (helt riktigt) på andra sidan havet, säger hon och fortsätter med en svidande kritik mot världens politiska ledare.

– Ni kommer till oss unga för hopp – hur vågar ni? Ni har stulit mina drömmar och min barndom (hon är ett priviligierat barn som blivit manipulerat av sina föräldrar i första hand sin mamma, men någon materiell nöd har hon aldrig upplevt och hon talar inte heller om vilka drömmar de stulit från henne) och att folk lider och dör (mindre nu än tidigare,människor har längre livslängd och barnadödligheten fortsätter att minska, hon är historielös) medan hela ekosystem kollapsar (Jorden blir allt grönare) Hon beskriver en ”massutrotning(många djur har återhämtat sig från utrotningens gräns som sibiriska tigrar och blåvalar) , och säger att politiker trots detta pratar om annat.

– Allt ni kan prata om är pengar och sagor om oändlig ekonomisk tillväxt (många fattiga familjer och barn skulle behöva en bättre ekonomi) – hur vågar ni?

Ni sviker oss. Men unga människor börjar inse ert svek. (allt fler unga får gå i skolan och får en allt bättre hälsa i vår värld. Tyvärr finns det en religion som inte vill att flickor ska var lika fria som pojkar och gå lika mycket i skolan). Alla framtida generationers blickar är på er och om ni väljer att svika oss så säger jag till er: vi kommer aldrig att förlåta er. Vi kommer inte att låta er komma undan.

Hur vågar ni frågar hon

Ett starkt tal säger många kommentatorer, tidningar låter retorikexperter granska talet osv.

Men inga vuxna i hennes närhet tycks kunna påpeka viktiga saker för henne. Lobbyintressen utnyttjar henne.Målsättningen med hela klimatkarusellen och Greta är att montera ned vår nationella demokrati och låta globalisterna i form av de stora internationella amerikanska företagen med dess superförmögna ägare få fritt fram och styra vår värld. De har då bra hjälp av både FN och EU även om det också finns positiva saker med dessa organisationer så försvinner den nationella demokratin mer och mer och alla vet kanske vid det här lager att det finns svenska representanter i EU som vill avskaffa demokratin med klimatet som skäl.

Hans Rosling skulle ha vänt sig flera varv i sin grav om han kunde ha hört henne.

Det är en tragedi, att hon utnyttjas på detta sätt.

Vet Greta om hur mycket arbete, slit och uppfinningsrikedom som ligger bakom denna värld som hon fått växa upp i? Hon är priviligierad och lever i ett välstånd som tidigare barn inte kunde drömma om. Hon lever det drömliv som var ouppnåeligt för barn under tidigare århundraden. Vi behöver nu inte dö i sjukdomar i unga år, vi kan skicka hjälp vid tillfälliga svältkatastrofer, alltfler barn även i fattiga länder får gå i skolan, har en bättre hälsa och kan få en ljusare framtid och längre liv.

Vi kan vända på steken och ställa frågan till världens ledare:

Hur vågar ni att satsa allt på ett kort och bara hålla på med klimatet så att de andra miljöproblemen kommer i skymundan och nonchaleras?

Miljöproblem som exempelvis:

1.       Orenat vatten i tropiska länder som med följande övergödning kväver korallrev och där de ansvariga tycker att satsningen inte är motiverad eftersom dessa rev ändå kommer att dö av den ”globala uppvärmningen”.

2. Plaster som förs ut i världshaven och skadar fisk och annat djurliv.

3. Fortsatt utfiskning i stora delar av världshaven.

4. Att mer och mer av den goda jorden läggs under asfalt, den jord som i framtiden ska producera vår mat.

5. Vansinnet med att använda palmolja och rapsolja som biodiesel. Rapsen måste sprutas mot insekter (rapsbaggar) kanske sex gånger per säsong och då drabbas även nyttiga insekter. För att möta världens behov av palmolja röjs nu regnskogsmark varje år i Indonesien. Vi ska inte köra bil på dessa produkter, det är inte miljövänligt.

6. Medicinrester, antibiotikaavfall och andra kemikalier släpps ut orenat i floder och åar speciellt i tredje världen.

Greta går på som en domedagsprofet men hon är inte först på området.

Svältkatastrofer. Paul Ehrlich skrev 1971 i boken ”Befolkningsexplosionen” med förord av ”Jordens Vänner” att ”Kampen att förse hela mänskligheten med mat är slut. På 1970- och 80-talen kommer hundratals miljoner människor att svälta ihjäl oavsett vilka katastrofplaner man är sätter igång med nu”. Dessa och liknande saker fick jag själv läsa när jag var i samma ålder som Greta.

Ökenspridningen var på tapeten under 1970-talet och början på 1980-talet. Att Sahara spred sig söderut kilometervis varje år var vanligt att höra. Sedan började Prof Ulf Helldén att granska detta med satellitbilder och det visade sig vara domedagsfantasier.

Nu visar sentida forskning att jorden blir att grönare pga av mer CO2, varmare klimat och mänskliga  ansträngningar se ex http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2017/vecka39/db17v3925.htmhttps://www.di.se/ledare/jorden-blir-gronare/http://www.newscientist.com/article/mg19726491.700-interview-cant-see-the-desert-for-thetrees.htm

Detta fanns i läroböckerna när jag började som lärare på 80-talet men det försvann med nya läromedel. Men FN som investerat så mycket prestige i frågan kämpar fortfarande mot ökenspridningen men nu enligt dem själva mer i förebyggande syfte https://www.un.org/en/events/desertification_decade/background.shtml

Världen blivit bättre, aldrig någonsin under mänsklighetens historia har det funnits så många välnärda människor på vår jord, folk lever längre, barnadödligheten bara minskar och minskar, livskvalitén ökar för majoriteten. Se sammanfattningen http://www.bbc.com/future/story/20190111-seven-reasons-why-the-world-is-improving

Att världen är galen det förstår vi när ett manipulerat och förtvivlat barn får tala inför världens ledare om naturens och världens undergång. Dessa ledare som håller på med världens och historiens största felsatsning i ekonomisk mening.

FN-chefen Guterres sa på miljömötet i Katovice, ”Last year I visited Barbuda and Dominica, which were devastated by hurricanes. The destruction and suffering I saw was heart-breaking. That story is repeated almost daily somewhere in the world.  These emergencies are preventable.”

Han tror att det ska gå att hindra dessa orkaner som i tusentals år har plågat folk i denna del av världen och som är en del av naturen på dessa platser och som under tidigare perioder varit värre än i vår tid vilket forskningen visat.

Världens ledare är galna.

Och alla MSN journalister tycker att det är starkt och häftigt med Greta.

Denna felsatsning av ekonomiska resurser ser vi även i vårt land där kriminaliteten håller på att ta över delar av samhället, där vi uppmanas att anpassa oss till de kriminella som ex att klä oss fattigtoch där stora extra resurser behövs för att komma tillrätta med detta. Då satsar Löfven och kompani mycket mer pengar på klimatfonden, satsningen 4 miljarder till klimatfonden ska höjas till 8 miljarder fick vi höra i söndags från New York, istället för att göra det tryggt för unga så att inte unga flickor våldtas och unga grabbar rånas.Rättsväsendet och polisen fick 0,7 miljarder då de skulle behöva mer speciellt polisen.

Om världen hade blivit brunare och brunare betraktat från dagen satelliter då skulle jag varit lika rädd som Greta men nu är det tvärtom tack och lov så att världen blir grönare och grönare.

Vill du läsa om denna positiva utveckling i Sverige så rekommenderar jag ” ”FJÄLLNATURENS NYA ANSIKTE - EN GRÖN PAUS I NEOGLACIALEN” av Professor Leif Kullman, vår främste forskare på fjällvärldens förändring. Se http://www.kullmantreeline.com/empty_16.html

Hur skapas då en domedagsprofet som Greta. Jo med benäget bistånd av reklambyråer, NGO:s och media som alltid älskat domedagsprofeter. 

Håller med Andrew Bolt då han kallar hela denna historia för barnmisshandel.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=453&v=DticpNH3a2Q