Dagens bild 10 september 2019

Lite blandat med kommentarer. Från Wallström till en grönare planet!

Ny utrikesminister;

Wallström fick sparken. Visst fick hon det. Vi kunde läsa i media att Wallström skulle jobba med att mäkla fred i Jemen, https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7290007  och sedan mitt upp i detta meddelar hon i fredags att hon avgår för att kunna ägna mer tid åt sin familj bla barnbarnen. Det är lite för genomskinligt för att man inte ska tro att hon fick sparken. Har du inte läst ledarsidorna om detta rekommenderar jag dig att läsa denna artikel. https://ledarsidorna.se/2019/09/exit-mugabe-exit-wallstrom/

Frågan är om Löfvén någonsin kommer att berätta varför han gav henne sparken? Hon började i feministisk stil med att kritisera Saudiarabien men nu på slutet välkomnade hon en minister från Iran. Är det bättre med shia än sunni? Inte för kvinnorna!

Det saknas arbetare:

Varför saknas just dessa kategorier? Sverige hade byggt upp ett samhälle för ca 8-9 miljoner människor sedan tas det in ca 1,5 miljoner människor under 2 decennier och det fylls på med fler. Med mer människor i Sverige behövs fler att ta hand om dem och deras barn. Sjukvård, omsorg, skola och fler bostäder behövs.

Det behöver byggas fler bostäder så olika kategorier av hantverkare behövs. Många snickare som är verksamma i vårt land kommer från andra länder i Östeuropa. Just nu lägger sådana om taket på grannens ladugård.

Kommer aldrig att glömma vad Maud Olofsson sa engång. De som invandrar till Sverige har högre utbildning än svenskarna. Några exempel hämtat från Wikiquote. https://sv.wikiquote.org/wiki/Maud_Olofsson

”Invandrarna är mer företagsamma än vi svenskar, de är mer högutbildade, de har en lägre ålder som vi behöver för vår demografis skull och åtta av tio kommuner skulle minska sin befolkning om inte vi hade invandringen. Jag tror inte att svenska folket vet om att det är så.” 2011

”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån”. 2007

Mycket ska man höra innan öronen faller av.

Idag har vi facit, kommunerna går på knäna ekonomiskt, en massa lågutbildade och analfabeter har kommit till Sverige vilka inte kan sättas i arbete men som kostar.

Klimatalarmismen skymmer:

Göran Värmby skriver i en gästkrönika i GP ”Klimatfrågan döljer andra miljöproblem. I Indien släpps enorma mängder antibiotika ut i floderna. Det är ett globalt miljö- och hälsoproblem. Än så länge verkar ingen ta ansvar.” https://www.gp.se/ledare/klimatfrågan-döljer-andra-miljöproblem-1.17300174

Våra journalister har bitit sig fast i klimatbekymmer och Greta. De kan bara tänka på en sak i sänder och många av dessa har inte någon högre utbildning.Man pratar klimat i olika länder och fortsätter att släppa ut ämnen som förorenar.

Hur många som dör av värmen:

Detta brukar vi höra varje år. Många dör av värmen. Hur många gånger har du läst om hur många som dör av kölden. Enstaka personer som hamnar i en snödriva blir omskrivna. Men inget i våra media om att kylan dödar fler. 2018 läste vi om detta och för ett par dagar sedan läste vi samma sak igen på text-TV.

Nej säger de som bekämpar klimatalarmismen.

Jorden bli grönare:

Nu skriver tom svenska tidningar om detta! Dagens industri har vågat sig fram med en artikel eftersom det är välkänd sak internationellt. Mer koldioxid i atmosfären, ett effektivare jordbruk och mer skogsplantering i länder som Kina och USA.

https://www.di.se/ledare/jorden-blir-gronare/

Ettminne från 2008 dyker upp, läste då New Scientist som vi hade på skolan. En artikel berättade om Chris Reij som berättar om hur mycket grönare det blivit i Sahel området då han återvänder till detta område efter att ha arbetet där när det var som värst. Det område som drabbades så mycket på 80-talet av svältkatastrofer. ”Can´t see the desert for all the trees” är rubriken på artikeln. http://www.newscientist.com/article/mg19726491.700-interview-cant-see-the-desert-for-thetrees.htm

Den skrevs 2008 och många utländska tidningar skrev om detta. Blev väldigt glad då jag läste denna artikel och berättade om detta med detsamma för mina elever. De blev mycket förvånade när de fick höra detta, det var tvärtemot vad de fått höra tidigare. Samtidigt höll jag koll på svenska tidningar om de skrev om detta. Men inget skrevs om detta i vanliga svenska medier. Endast ”Illustrerad Vetenskap” tog upp detta med Sahelsområdets förgröning i en större artikel.

Detta är den främsta effekten av ökande CO2-halt i atmosfären.

Se min sammanfattning av forskningen på detta:

http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2017/vecka39/db17v3925.htm

Hösten är här och givetvis får vi höra att det är så varmt. Det är väl skönt.