Dagens bild  3 september 2019

Efter ett långt sommaruppehåll med en ganska normal sommar är det dags att börja skriva igen fast nu som pensionär. Slipper att rusa iväg till skolan på morgonen. Ganska skönt även om jag har jobbat mycket med en tillbyggnad på huset.

Börjar med en bild från vår resa till Toronto. Reser man till denna del av Kanada är ett besök vid Niagarafallet obligatoriskt. Var här för ca 45 år sedan men då bara på amerikanska sidan. Den häftigaste vyn får man dock från den kanadensiska sidan. Mycket folk givetvis. Vi parkerade i ett parkeringshus och på vägen ner gick vi genom ett kasino. Alla möjliga aktiviteter finns här för turister som har tittat färdigt på vattenfallet.

Vill man känna på dimman från vattenfallet ska man göra en båttur. Det gjorde jag för 45 år sedan så det fick vara denna gång.

Torontos skyline med det dominerande tornet, Canadian National Tower, CN-tower.

Det fanns två nivåer man kan åka upp till. Utsikten från första nivån.
Några bankpalats och hotell.

Utsikten från andra nivån.

Utanför staden finns en ögrupp med rikt fågelliv i ett naturreservat.

Det var en väldig blandning med folk i staden. Toronto kallar sig för en multikulturell stad. Byggnaderna visade dock inte på någon multikultur, hypermodernt västerländskt. Ca 5 miljoner bor i Stortoronto.

Drygt 50 % är engelsktalande mest vita men också en del svarta, 8 % är kinesisktalande och sedan var det invandrare från Indien Latinamerika och Filippinerna som var de största grupperna. Också vanligt att kunna se sikher här. Man såg turbaner på olika ålderskategorier.

Man undrade hur det var med denna stora blandning av människor, hade Toronto samma problem som Sverige?

Återkommer i morgon med vad vi fick höra på plats vilket var mycket intressant.