Dagens bild 7 februari 2019

 

Oljepriset fortsatt lågt, Sverige höjer skatten varje år. Löfvén är säkert glad över det låga priset för då märks inte skattehöjningarna på samma sätt, inga protester som i Frankrike.

https://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/US-Set-To-Pump-More-Oil-Than-Russia-And-Saudis-Combined.html

Diagram publicerat 24 januari 2019.

USA kommer 2025 att producera lika mycket flytande fossil energi/olja och flytande gas, som Saudiarabien och Ryssland tillsammans. Det borgar för ett fortsatt lågt pris på oljan. Redan 2014 var USA störst på oljeproduktionen enligt ”Rystad Energy partner Artem Abramov.” Rystad Energy är ett norskt konsultföretag med kontor runt om i världen. De ger ut ett veckoblad om oljeproduktionen mm. Så länge priset för råolja är över 50 dollar/fat fungerar det för USA.

Detta försämrar för ekonomierna i Ryssland och Saudiarabien. Det är politik bakom oljeproduktionen.

USA kör hårt! Och lilla Sverige som ska vara ett föredöme för hela världen. Resten av världen skiter i Löfvén och Mp. Fast det måste sägas att det blir mindre CO2-utsläpp med olja och ännu mindre med naturgas än med kol.

Från senaste numret:

Genom att använda naturgas istället för kol halveras utsläppen av CO2. Asien har en jätteaptit LNG (LiquidNatural Gas) men kan kanske inte svälja allt tillflöde av LHG till marknaden enligt Rystad.

Om några år kan denna flytande naturgas från USA börja konkurrera med rysk gas i Europa.

Produktionsökningen i världen.

Intressant att se hur USA har ökat sin kapacitet. Australien och Qatar är störst på LNG och i år kör USA om Malaysia när det gäller produktionen.

Efterfrågan i Asien ökar och det är Kina som har den största efterfrågeökningen. Se nedan.