Dagens bild 2 oktober 2018

Riksdagen högtidliga öppnande i förra veckan.

Vi var i Stockholm i förra veckan med en bekant från San Francisco. Efter Abba muséet på morgonen var det dags för kungliga slottet och vaktombytet. Mitt upp i allt kommer så plötsligt hela den kungliga familjen i parad. Hade glömt av att det var riksdagens högtidliga öppnande den dagen. Nu var det en kort promenad till Storkyrkan innan riksdagens öppnande.

Först ut var kungaparet. Sedan kom kronprinsessan med sin Daniel.
 

Samtidigt tacka högvakten för gott arbete.

Sist kom lillprinsen med sin Sophia.

Efter detta var slottet fortfarande avstängt så det var att ta en promenad och fika i gamla stan. Slottet skulle öppna igen vid tvåtiden och när vi kom tillbaka kom de kungliga vagnarna med den kungliga familjen till riksdagshuset. Efter detta fick vi se slottet i två våningar. När vår rundtur var färdig var det dags att bege sig till parkeringshuset på Norrmalm. På väg förbi riksdagshuset såg vi ett antal vakter i två rader.

Och när vi stod här kommer plötsligt några fina svarta bilar med kungafamiljen i mellan raderna av vakter. Vår vän från San Fransisco hade tur den dagen och fick även vinka åt kungaparet.

Efter detta en god middag på Operabaren. Mycket trevligt ställe, kan rekommendera detta. För min del blev det raggmunk och stekt fläsk.

Ja, riksdagen öppnades högtidligt men hur ska det gå sedan det undrar man ju. Återkommer till detta.