Dagens bild 7 februari 2017

Hur stor yttrandefrihet har en lärare?

Presenterar härmed Boråsläraren John Dübeck som tagit till orda när det gäller ordningen i skolan och de uppblossande etniska motsättningarna. Nyligen kunde vi läsa om olika invandrargrupper i Hallsberg som drabbat samman vid en skola och tidigare kunde vi läsa om vad som hände i den tidigare lilla lugna orten Ronneby.

Så här beskrivs det ”Det är en salig blandning av palestinier mot syrier, nordafrikanska araber mot somalier, araber mot afghaner osv. Både vuxna, ensamkommande, etniskt, religiöst och rent "affärsmässigt". Alla slåss mot alla.”

Johns egna upplevelser hat fått honom att dra slutsatsen att ett kommande inbördeskrig i Sverige är oundvikligt.

Enligt Borås Tidning ska han granskas. Detta skrev man bla. http://www.bt.se/boras/kommunen-utreder-lararen/

Vad är problematiskt med det han skriver?

Det är svårt det här med att vara tjänsteman, lärare och förebild, ha åsikter och hur man balanserar där. Vi har diskuterat hans åsikter, vad det får för konsekvenser för vår verksamhet och för undervisningen, men en lärares personliga politiska åsikter skall ej avspeglas i undervisningen. Detta ingår i lärarens uppdrag och är något vi förväntar oss av alla lärare inom ramen för yrkesutövningen. (detta var en fråga som ställdes till rektorn).

Det ska bli intressant att se hur detta kommer att sluta.

Här är länken till hans uttalande som publicerades på Facebook. https://www.facebook.com/lilouandjohn/posts/1842033946054229

Som ett slags tack till Peter Springare vill jag härmed dela med mig av mina iakttagelser från den svenska skolan, med önskan att kunna inspirera andra, precis som Peter Springare inspirerat mig.

Då jag arbetar i den svenska skolan sätter jag mig själv i en stor risk genom att publicera dessa tankar, men efter att Peter Springare modigt utmanat etablissemanget, som David mot Goliat, genom sina Facebookinlägg känner jag att jag själv är beredd att ge bilden av hur jag själv, och allt fler andra lärare med mig, tänker kring skolan. Det är ingen vacker historia. Tidigare har jag publicerat debattartiklar på Nya Tider kring skolan, men nu tänker jag på allvar ta bladet från munnen.............................................................................................................(Och han slutar med orden) Sverige är inte immunt mot inbördeskrig. Särskilt inte när media och politiker bidrar till att piska upp hat mellan de etniska grupper som existerar i verkligheten. Media och politiker är fullt medvetna om situationen. De söndrar och härskar för att behålla sin makt. Bristande verklighetsförankring kan inte förklara det. Allting är uppenbart för alla som väljer att se. De som söker makt finner alltid vägar att splittra de underlydande och kalla det medmänsklighet.

Jag struntar i människors ras och kön så länge ingen ylar om diskriminering. De negativa effekter på samhället vissa icke-assimilerade elever kan uppvisa i form av antisocialt beteende motsvaras av den patetiska ryggradslöshet och politiska korrekthet som många etniska svenskar lider av. Faktum är att de naturaliserade svenskarna ofta är de vettigaste.

Situationen är med andra ord extremt allvarlig och de jag anklagar för utvecklingen är etablissemangets icke-legitima politiker och den mediala eliten som samvetslöst använder etniska grupper som slagträn utan att bry sig om vem som tar skada.

John Dübeck, gymnasielärare i engelska och historia samt textförfattare i rockbandet Lilou & John

Läs gärna alltsammans.