Dagens bild 1 mars 2017

Ford satsar på helautomatiska bilar till 2021, Volvo finns med på den sidan. Övriga bilmärken som

BMW, Mercedes-Benz and Volkswagen AG’s Audi satsar på halvautomatiska bilar.

Att Ford vill satsa på helautomatiska bilar beror på att ”föraren” i dessa halvautomatiska bilar somnar så lätt. Uppstår det en trafikfarlig händelse ska föraren vara beredd att efter 10 – 30 sekunder att kunna ta över bilen. Ford tror inte att det fungerar så bra. En fin bil kan vara kontoret på förmiddagen och på kvällen kan den köra folk till trevliga ställen.

Men givetvis kommer dessa bilar att kosta. Läs vidare om detta http://www.autonews.com/article/20170217/MOBILITY/170219851/fords-dozing-engineers-side-with-google-in-full-autonomy-push

Vill du ha en elegant bil till låg kostnad så köp en Volvo C 70 coupé. Du kan göra ett fint klipp för drygt 20 000 kr. Med automatlåda, skinnklädsel och andra finesser. Dessa bilar är inte så hårt körda för det är en glidarbil. Vill du ha en cabriolet så blir det förstås mycket dyrare.

Den drar 0,90 vid blandad körning. Visst, ska man köra mycket bör man ha en bil som dricker mindre men det är kul att också kunna sätta sig i en glidarbil emellanåt.