Dagens Bild - 11 november  2016

Den australiensiske journalisten John Pilger intervjuar Julian Assange precis innan USA-valet angående Hillary Clinton och hennes relationer till de rika arabstaterna som hjälpt till med att finansiera IS. Samma stater som stöder IS ger mångmiljonbidrag till ”Clinton Foundation” och det finns vissa baktankar med detta.

https://www.youtube.com/watch?v=xAiVJtgpOeo&feature=youtu.be

Lägger också märke till hur propagandan för Hillary i svenska medier har trängt djupt in i folks medvetande. I stort sett alla svenska vänsterjournalister tog ställning för Hillary och detta har påverkat många inklusive våra skolelever. Men de flesta har inte tänkt själva. När detta kommer på tal brukar jag säga ”hellre en president som pratar skit emellanåt en en som startar krig emellanåt”. Med detta korta konstaterande fick jag personer att tänka till och till och med ändra åsikt på stubben.

Enligt Assange, är Clinton ansvarig för att Libyens ledare Gaddafi och den libyska staten störtades, vilket ledde till 45 000 döda, IS tillväxt och den enorma europeiska migrant- och flyktingkrisen. Det säger sig han ha fått fram genom att granska alla mailen som släppts genom Wikileaks.

– Libyen var Hillarys krig. Förstörelsen av Libyen var som att dra korken ur flaskan i Afrika, där nu migrantströmmar blandat med jihadister flödar in i Europa. Och detta är bara början.

Rekommenderar dig också att se en intervju med några afrikaner som satsat allt på att komma till Europa, publicerad av Al Jazeera.

http://www.aljazeera.com/programmes/talktojazeera/inthefield/2015/06/african-migrants-drives-europe-150604124356795.html

Frågan som ställs i denna film är vilka de är som kommer med båtar över Medelhavet. Tre personer låter sig intervjuas.

Alima en av de mycket få flickorna berättar. Hon är medveten om att många har dött på havet säger hon men hon vet att ännu fler har kommit levande till Europa. Hon är beredd att göra resan med livet som insats.

De säger att de inte kan återvända till sitt hemområde, de har ju då ”förlorat sitt ansikte” och måste då försöka att åka någon annanstans. Det är inga flyktingar som kommer över havet från Afrika. De försöker att komma till Europa för att lättare få ett bättre liv. Ungefär som den sk flyktingfamilj som jag hade boende hos mig i början på 2000-talet. De hade inte flytt för sina liv, de hade flyttat till ett annat land för att få det bättre. Det kan givetvis finnas någon bland dem som har flyktingskäl men som inte tycker att närmaste land duger. Våra kära journalister kan inte skilja på flykt och flytt.