Dagens Bild - 29 september  2016


Bildkälla http://www.clarionproject.org/news/iran-forbids-women-riding-bicycles#

Muslimska kvinnor i Saudiarabien och Iran får inte cykla skriver en artikel och berättar om iranska kvinnor som protesterar genom att cykla. Varför får de inte cykla? Jo, för då visar de benen och det är farligt att göra, gubbarna blir galna.

Läste en bok om manlig och kvinnlig hjärna av en göteborgsläkare vid namn Annica Dalström vari hon berättar om en bekant från Mellanöstern som gift sig med svensk kvinna och flyttat till Sverige. Han berättade att det var svårt för honom att gå ut på stan när det blev varmt om våren och kvinnorna blottade sin hud. Då fick han alltid stånd. Och det fick han varje gång han gick ut under sommarhalvåret. Det tog vill jag minnas tre år innan det gick över enligt Annica Dalström.

Hade på min förra skola en mycket trevlig kollega från Irak som en dag berättade upprört för mig att en god vän till henne skulle flytta till Trollhättan och då var hon tvungen att sälja sin cykel som hon använt i ett mindre samhälle på Varaslätten. Som muslimsk kvinna kunde hon inte cykla då området dominerades av invandrare från muslimska länder och dessa invandrare tar med sig sina regler och lagar från sitt hemland.

http://www.dailymotion.com/video/x13jusr_professor-annica-dahlstrom-om-skillnader-mellan-den-manliga-och-kvinnliga-hjarnan_news

Lyssna gärna på henne, det har jag gjort och hon är intressant att lyssna på.