Dagens Bild - 22 april  2016

Dessa dagar hart vi hört mycket om hur vissa personer med annan syn och agenda har lyckats ta sig in i politiken. Detta samtidigt som de svenska politikerna har ägnat sig år röstfiske. De tror att om de tar med vissa invandrarpersoner så får de mer röster. Och kanske är intresset för att arbeta politiskt något svalt bland svenskar så urvalet är mindre. Men jag tror ändå att röstfisket har överhanden i detta.

Vissa herrar österifrån vill inte ta emot en vänlig utsträckt kvinnlig hand. På bilden ser du den iranske ambassadören. Nu visar det sig att framträdande miljöpartister inte heller vill ta kvinnor i hand. Yasri Khan, heter en av dem som är född i Sverige, är generalsekreterare och en av grundarna av Svenska muslimer för fred och rättvisa (SMFR). Efter kritik valde han att lämna sina politiska uppdrag. Dessa herrar ska sluta att nästla in sig i svensk politik. Efter allt som skett sista tiden får vi också svart på vitt att media inte skött sin granskande uppgift.

Vår stackars skolminister har uttalat sig, han som skulle fixa skolan på 100 dagar. Han säger: ”Jag tycker att man måste kunna ta en kvinna i hand, visa en kvinna respekt. Det finns uppenbarligen människor som tycker olika. Det påverkar personens förtroende. Därför får man inte plats i Miljöpartiets partistyrelse.

Jag kan erkänna att jag inte fullt ut förstått hur många kvinnor som kände sig besvikna. Vi har ett stort arbete framför oss”.

Ett uttalande han sedan upprepade i SVT:s Gomorron Sverige:

– Jag kände till det. Jag hade inte förstått hur kränkande vissa kvinnor tycker att det kan vara, sa Fridolin i SVT. Se http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22673396.ab Sedan har han pudlat riktigt ordentligt. Det är bara att vända på saken och försöka sätta sig in i en kvinnas situation.

Läs vad ”Antikalifen” skriver om denne Yasri-Khan och hans kontakter med honom.
https://detgodasamhallet.com/2016/04/10/fragor-till-miljopartisten-yasri-khan/

Titta också gärna och lyssna på denna video https://www.youtube.com/watch?v=xmXRx336MyQ#t=276

Frågan gäller om det är rätt att avrätta en ateistisk bloggare i Saudiarabien. Lyssna gärna på hans svar. Sen har Staffan Dopping en del viktiga saker att säga i slutet av videon när det gäller kommunikation.

Tilläggas att även svenska personer som Åsa Romson vägrar att ta Åkesson i hand. Så gör vissa då de inte gillar personen.

I en liten kommentar till detta med handskakning får vi dessa synpunkter ”Dessutom visar undersökningar jag läst (men saknar referenser till) att det är framförallt män som inte tvättar sig efter toalettbesök. Om det är något kön man inte ska skaka hand med så är det män.”

Fast i mellanöstern så kramas gubbarna. Den förre iranske presidenten som kramar en jude.

Jag undrar även hur det är att vara kvinnlig journalist i Iran.

Är kvinnliga journalister vana att sitta på golvet i Iran? Eller kom de allra sist? Fanns det inga extra stolar i ett angränsande som man kunde ha använt?