Dagens Bild - 30 november  2015

Kom till skolan vid lunchtid i fredags och då hittade jag ett antal roliga meddelanden i min mail som bara måste förevigas. Meddelanden från expeditionen.

Meddelande 1: Hus 4:s salar går inte vara i. De stinker! Sal 41 och datasal 4 utrymda. Ferri kollar.

Meddelande 2: Någon har lagt stinkbomb eller nåt i ventilationen. Ola är underrättad. Ferri är på jakt.

Meddelande 3: NO:n har gjort experiment. Eleverna går ut

Meddelande 4: Ola kontaktar driftteknikerna för att stänga av ventilationen i hus 4 för att hindra/minska spridningen. Salarna måste vädras ur. Eleverna får gå ut och andas.

Meddelande 5: Verkar vara experiment med ammoniak, första halvklassen. Håll för näsan!

Meddelande 6: Black Friday!. Svar från läraren. Hejsan! Jag använder inte ammoniak idag, utan vi tillverkar estrar av metanol, butanol, propanol, ättiksyra och butansyra (smörsyra). Det luktar men är inte farligt. Sådana ämnen används som doft- och smaksättning bl.a. i livsmedel. Jag borde ha informerat alla, sorry, men trodde naturligtvis att skolans ventilation skulle ta hand om problemet. Thank God it´s Friday!

En engagerad kollega sa i torsdags att hon skulle göra estrar och hämtade kemikalierna ur förrådet. Jag undrade lite hur det nu skulle lukta denna gång. Det blev ett rekord. Detta är en svår labb, svårt att få fram de goda doftämnena som estrarna är.

Här är resultatet från elev som tycks ha lyckats med en del. Fast lite snett gick det, lukt av gammal banan då det skulle lukta hallon.